Aankoop van een woning

Je hebt je droomwoning gevonden! In je hoofd ben je het al aan het inrichten. Maar hoe gaat de aankoop van een woning nu precies in zijn werk? En wat staat je de komende tijd te wachten? Wij hebben het inzichtelijk gemaakt.

Stap 1: Aanmelden

In deze fase meld je je aan als geïnteresseerde voor het nieuwbouwplan. Als je je hebt aangemeld ontvang je onze nieuwsbrieven over de ontwikkelingen. Je maakt daarvoor een eigen account aan. De officiële verkoop van de woningen is nog niet gestart, maar in deze fase kun je al de bouwnummers van jouw voorkeur aangeven. De informatie die wij halen en de bouwnummervoorkeuren is voor ons heel waardevol. Op deze manier realiseren wij een wijk die aansluit bij jouw wensen. In deze fase wordt de informatie voortdurend uitgebreid.

Stap 2: Start verkoop

Donderdag 27 februari is de verkoop van de woningen van Mijn Zandpoort gestart. Vanaf dat moment kun je je inschrijven voor één of meerdere woningen. Het digitale inschrijfformulier is beschikbaar binnen je account op de website en komt direct in beeld bij het inloggen. De inschrijving verloopt volledig digitaal. Je kunt je tot maandag 9 maart 2020 17.00 uur inschrijven.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met ons via telefoon of email. Jouw inschrijving is persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar. Je kunt je maar één keer inschrijven. Op 10 maart vindt de toewijzing plaats.

De toewijzing woningen

Vanaf 10 maart vindt de toewijzing plaats. Op basis van een loting wordt bepaald aan wie welke woning wordt toegewezen. Hierbij is het uitgangspunt om zoveel mogelijk mensen blij te maken met de woning van hun eerste keuze. Als je een bouwnummer toegewezen hebt gekregen, dan neemt op 10 maart vanaf 15.00 uur de makelaar telefonisch contact met je op. Je hoort dan op welke woning je een optie hebt en maakt een vrijblijvende afspraak met je. Ook krijg je tijdens dit gesprek meer informatie over het verdere proces. Als je geen woning toegewezen krijgt, ontvang je een e-mail. Je komt dan in ons bestand als reservekandidaat.

Tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst

In jouw account zie je welke woning aan jou is toegewezen. Ben je er zeker van dat dit jouw droomwoning is, dan volgt een afspraak met de makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst te tekenen. Gefeliciteerd met je woning! Je krijgt vervolgens toegang tot het kopersportaal ‘Mijntrebbehuis’ waarin alle stukken over jouw woning te vinden zijn, zoals contractstukken, de technische omschrijving en de technische tekeningen.

De financiering

Over het algemeen heb je twee gesprekken met de hypotheekadviseur over de financiering van jouw nieuwe woning. Het eerste gesprek is oriënterend en vindt vlak voor de aankoop van je woning plaats. Dit geeft je inzicht in je financiële mogelijkheden. Het tweede gesprek leidt tot een officiële hypotheekaanvraag. Dit gesprek vindt plaats nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt getekend bij de makelaar.

Naar de notaris

Wanneer je financiering rond is, ga je naar de notaris waar je tekent voor de leveringsakte en de hypotheekakte. Een belangrijk moment, want als je de deur uitloopt, ben je eigenaar van de grond waarop je woning wordt gebouwd.

Betaling

Hoe gaat het nu met de betaling van je nieuwe woning? Je betaalt je nieuwe woning in termijnen. De eerste betaling vindt plaats bij de levering van de grond. Is de bouw al gestart? Dan moeten ook eventuele vervallen bouwtermijnen bij de grondlevering worden betaald. De bouwtermijnen stuur je naar de hypotheekverstrekker met de vraag deze te voldoen.

Stap 3: Woning samenstellen

Het leuke is dat er verschillende mogelijkheden zijn om je woning naar eigen smaak en wens aan te passen. Onze wooncoach neemt contact met je op voor een gesprek en adviseert je hierbij. Ook is het tijd om een bezoek te brengen aan Woonbelevingscentrum LIV om inspiratie op te doen voor de afwerking van je woning. In de showroom, met een oppervlakte van meer dan 3.000 m2, staan vier modelwoningen op ware grootte. De vier eigentijdse woningen zijn volledig ingericht en variëren in indeling en stijl, maar zijn zeer goed te vergelijken met jouw woning. Loop door de woningen, laat je inspireren en krijg een goede indruk van afmetingen, materialen, afwerkingen en mogelijkheden.

Stap 4: Start bouw

Niets staat de bouw van jouw woning meer in de weg, want je financiering is goedgekeurd, alle opschortende en ontbindende voorwaarden uit de koop- en aannemingsovereenkomst zijn voldaan en je hebt je woonkeuzes gemaakt. De bouw gaat van start. Funderingen worden gelegd en casco’s opgebouwd. De nieuwe wijk krijgt vorm. Tijdens de bouwwerkzaamheden houdt onze wooncoach je op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden.

Tot nader order organiseren wij helaas geen tussentijdse kijkdagen meer op de bouwplaats. Wij zetten alles op alles om het risico op een eventuele besmetting met corona op onze bouwplaatsen te minimaliseren. Dit doen we voor jouw en onze gezondheid. Maar ook om de voortgang van de bouw zo goed mogelijk te borgen. Op het moment dat er een besmetting met corona op onze bouwplaats wordt vastgesteld, moeten wij onze bouwplaats veertien dagen sluiten. Dit heeft direct gevolgen voor de opleverdatum van jouw woning. Op eigen initiatief de bouwplaats te bezoeken is niet toegestaan. Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit niet aansluit bij jouw verwachtingen rondom de aankoop en bouw van jouw nieuwe woning. Daarom doen we er alles aan om jou goed te informeren over de voortgang door middel van nieuwsbrieven en updates met foto’s op social media.

Stap 5: Overdracht

Hoera! Dit is het moment waar je naar uit hebt gekeken. Je woning is klaar en wordt opgeleverd. Nadat je de sleutels hebt ontvangen, is de woning écht helemaal van jou. Je kunt beginnen met het naar jouw smaak inrichten van de woning. Geniet ervan!

Inloggen


Account aanmaken

Heb je nog geen account, registreer je dan nu als belangstellende.

Account aanmaken